Zon 24 september 2017, Ochtenddienst, 10:00, Ds. Idelette Otten Schrift en Tafel
Zon 1 oktober 2017, Ochtenddienst, 10:00, ds. Idelette Otten Israëlzondag
Zon 8 oktober 2017, Ochtenddienst, 10:00, ds. Idelette Otten
Zon 15 oktober 2017, Ochtenddienst, 10:00, ds. J. Rinzema

Zon 24 september 2017, 11:30, Kidskring, Torenpleinkerk
Vr 29 september 2017, 10:00, Interreligieuze vrouwengroep, Het Baken
Vr 29 september 2017, 20:00, Leeskring, Torenpleinkerk

DIACONIE

De visie die in onze gemeente centraal staat als het gaat om diaconaat is: “zorgen dat er hulp is”.

Omzien naar elkaar is meer dan mensen met financiële problemen helpen. Concreet betekent dit, dat de diaconie in de eigen burgerlijke gemeente een extra vangnet is voor mensen in nood.

Hulp in de vorm van wegwijzer in het doolhof van sociale regelingen, in de vorm van een gift.

Onze gemeente kent speciale projecten: collecten waarbij telkens de aandacht van de gemeente wordt gevraagd om iets extra's te doen voor gemeenteopbouw, bij rampen of oorlogsgeweld.

Via collecten, legaten of giften werft de diaconie gelden om het plaatselijke, regionale of internationale werk mogelijk te maken.

De diaconie is een belangrijk onderdeel van de gemeente. Mensen die om wat voor reden dan ook in de problemen zijn geraakt kunnen een beroep doen op de diaconie.

Wellicht kan de diaconie u verder helpen door contact te leggen met de juiste instanties. De diaconie kan zelf ook hulp bieden.

Mocht u behoefte hebben aan ondersteuning, in welke vorm dan ook, of weet u iemand die hulp nodig heeft, dan kunt u altijd contact opnemen met iemand van de diaconie.

Dit kan ook via de email

De Diaconie werkt nauw samen met de ZWO.

Huidige projecten/activiteiten:

Ondersteuning Voedselbank Leidsche Rijn

De Oogstdienst (eind oktober) is gebruikt om voedsel in te zamelen, zodat de voedselbank voldoende heeft om uit te delen.

Daarnaast worden er op diverse momenten collectes gehouden om op het laatste moment nog vooral verse groentes en brood, te kunnen kopen.

Daklozen in Utrecht

via de straatpastor hebben wij contacten in Utrecht.

Met kerst zorgen wij voor een eenvoudige kerstpakket en “smulbonnen” om maaltijden in het Smulhuis te kunnen kopen.

Uitzending Henriëtte Nieuwenhuis naar Sumatra

De oud-kerkelijk werker Van Leidsche Rijn Oost (LRO) is uitgezonden naar Sumatra, Indonesië.

Samen met de wijkgemeenten LRO en De Meern ondersteunen wij haar. Zie haar weblog: www.kerkinactie.nl/blognieuwenhuis

lees het diaconie beleidsplan >