zo21 okt 2018 10:00 ,Ochtenddienstds. Bouman

di23 okt 2018 09:30 ,TorenpleinkerkCursus Rouwverwerking
wo24 okt 2018 20:00 ,TorenpleinkerkGeloof: over Bijbel

vr26 okt 2018 20:00 ,

Afscheidsconcert Batzorgel door Dick van Dijk, Jan Boerwinkel, Piet Raadgever en Arie Griffioen

ma29 okt 2018 10:00 ,Openbare Repetitie Allerzielenconcert door de Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer

Kerkelijke uitvaart

Wilt u na het overlijden van een dierbare een uitvaart vanuit onze kerk, dan kunt u zelf – of op uw verzoek de uitvaart-ondernemer – contact opnemen met de predikant van onze gemeente, ds. Idelette Otten. De uitvaartleider zal met de beheerder van de kerk de praktische zaken regelen. Ds. Otten zal samen met u de invulling van de uitvaartdienst bespreken. Vaak zal zij al op de hoogte zijn van het (naderende) overlijden en zijn er wellicht al afspraken gemaakt over het afscheid.

Andere dominee?

Soms hebben mensen de wens om de uitvaartdienst te laten leiden door een andere predikant dan die van de eigen kerk, bijvoorbeeld omdat ze die andere predikant vanuit het verleden goed kennen. Daarover is afstemming met onze wijkpredikant noodzakelijk (of  haar vervanger). Een uitvaartdienst is namelijk een officiële kerkdienst, die valt onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad van onze gemeente.

Uitzonderingen zijn dus mogelijk, maar uitgangspunt blijft dat een uitvaart door de eigen wijkpredikant wordt geleid. Belangrijk daarbij is ook om te beseffen dat een uitvaart niet op zichzelf staat: Onze gemeente biedt pastorale begeleiding aan wie zijn/haar levenseinde ziet naderen; en na een overlijden is diezelfde begeleiding beschikbaar voor de nabestaanden. Deze begeleiding is toevertrouwd aan onze wijkpredikant.

Contact met ds. Otten: predikant@torenpleinkerk.nl